Aloittelija: Mikä on DLP-tekniikka ja DMD-siru?

- Dec 06, 2018-

Kun ostat projektorin, näet usein näyttöteknologian sarakkeen projektorin teknisten tietojen mukaan "DLP-tekniikka" tai "DMD-siru". Mitä he tarkoittavat?


Ensinnäkin, "DLP" on yksi nykyisistä valtavirran projisointitekniikoista, ja toinen valtavirran projektio-tekniikka on 3LCD-tekniikka. Tällä hetkellä DLP-projektorit ja 3LCD-projektorit ovat yli 90% maailmanlaajuisesti myytyjen projektorien markkinaosuudesta. Esimerkiksi taulutelevisiomarkkinoilla hallitsevat LCD-televisiot ja plasmatelevisio.

DLP TI


Aloittelija: Mikä on DLP-tekniikka ja DMD-siru?


Projektorin rungon DLP-logo osoittaa, että tämä on DLP-projektori

DLP projector


Kirjaimellisesti "DLP" on lyhenne "Digital Light Procession", joka on digitaalinen valonkäsittely, mikä tarkoittaa, että tekniikka käsittelee ensin digitaalisesti kuvasignaalin ja sitten projisoi valon.

Joten mikä on "DMD"? "DMD" on lyhenne sanoista "Digital Micromirror Device", jota kutsutaan "Digital Micromirror Chipiksi" kiinaksi. Se on TI: n (Texas Instruments, USA) kehittämä digitaalinen mikromuotoinen komponentti. DLP-tekniikka edellyttää DMD: n käyttöä ensisijaisena kriittisenä prosessikomponenttina digitaalisen optisen prosessoinnin toteuttamiseksi.


DLP-projektorit käyttävät erilaisia DMD-siruja erilaisiin projektio-sovelluksiin

TI DLC display technology


DLP-tekniikka on yksi nykyisin saatavilla olevista suosituimmista projisointiteknologioista. Se on täysin digitaalinen näyttötekniikka luotettavuuden takaamiseksi, mikä tarjoaa parhaan kuvanlaadun monille tuotteille, mukaan lukien kuluttaja-, kauppa-, koti- ja ammattikäyttöön tarkoitetut projektorit ja digitaaliset elokuvateatterit (DLP Cinema) ). ). Tällä hetkellä yli 50 maailman huippuluokan ja näytönvalmistajista on käynnistänyt DLP-pohjaiset tuotteet.

● DLP-pico-projektori

DLP pico projector

DLP-mikrosiru käyttää samaa tekniikkaa kuin digitaalinen elokuva, mutta sen koko pieneneminen rusinojen koon mukaan on edistänyt DLP: n suurta menestystä mikro-projektiossa. Mikroprojisointisiruteknologiansa ansiosta DLP auttaa pääkumppaneitaan upottamaan pieniä DLP-mikroprojisointisiruja kannettaviin laitteisiin, kannettavien lisävarusteisiin, leluihin ja älypuhelimiin, mikä mahdollistaa mahdollisuuden katsella missä tahansa tilanteessa.


● DLP: n kaupalliset, kodin ja koulutusprojektit

DLP MINI PROJECTOR

DLP-tekniikasta on tullut standardi erilaisille innovatiivisille markkinoilla oleville projektoreille, joilla on ainutlaatuinen muoto, kevyt koko, suuri kirkkauden projektio ja kohtuullinen hinta. Kaikki DLP-etuprojektorit takaavat erinomaisen kuvanlaadun ja vertaansa vailla olevan kuvan luotettavuuden. DLP esitteli maailman ensimmäisen LED-kotiteatteriprojektorin ja ensimmäisen 3D-projektorin. Dataprojektorin 3D- ja LED-toiminnot tuodaan luokkahuoneisiin ja kokoushuoneisiin interaktiivisen oppimiskokemuksen parantamiseksi.


● DLP-teatteri DLP Projector

Hollywood-johtajien, elokuvantekijöiden ja elokuvayhtiöiden tuella elokuvasta digitaaliseen projektioteknologiaan, DLP-teatteri on johtanut elokuvan toistoteknologian kehityskehitykseen, kun 3D-projekti toteutetaan yhdellä projisointiratkaisulla. DLP: n tiedetään tarjoavan vertaansa vailla olevaa kuvanlaatua, mukaan lukien kyky valaista suurimman auditorion näytön kirkkautta, joka on täysin DCI-standardien mukainen ja erittäin korkea kontrasti. Lisäksi DLP voi merkittävästi vähentää häiriöitä (kuten haamukuvia) ja teknisiä ongelmia, joita muut kilpailevat teknologiat eivät pysty ratkaisemaan. Elokuussa 2010 DLP ilmoitti käynnistävänsä DLP Cinema 4K -piirisarjan, joka luo maailman kirkkaimman ja tehokkaimman digitaalisen projektorin.